Sund mad

Ringe Kost- og Realskoles køkken, under ledelse af kok Johanne Hess, består af seks medarbejdere, der alle bidrager til, at den mad, der serveres, er sund, velsmagende og varieret.

På vores skole opfatter vi mad som tegn på omsorg for de elever, der bor her, så det er derfor helt afgørende for os, at den er lækker for såvel øjet som smagsløgene. Vi prioriterer friske og gode råvarer, der kan dække de fire smagssanser: surt, sødt, bittert og salt. Vi laver det meste af vores mad fra bunden, så dagen starter derfor bl.a. altid med hjemmebagt og lunt brød.

Vi har følgende faste spisetidspunkter:

07.40 – 08.05 Morgenmad i spisesalen

09.45 – 10.05 Formiddagsfrugt

12.20 – 12.40 Buffet i spisesalen

17.30 – 18.00 Aftensmad

Herudover er der ofte “hygge-mad” i huset om aftenen.

Mange af vores elever er ikke vant til at spise ret mange forskellige retter – herunder fisk – ligesom de ofte heller ikke er fortrolige med diverse frugt og grønt. Derfor er det også vores opgave at introducere alle for for en meget bred vifte af retter, ligesom vi spiser en eller anden form for fisk hver dag.

Vi tager naturligvis gerne individuelle hensyn og er helt vant til at lave mad til elever, der for eksempel er allergiske, ikke spiser svinekød eller som ønsker at få portionsanrettet mad.

 

Nyheder

26 Sep

Stalden september 2020

Vi har samlet en masse billeder fra Stalden september 2020.

Læs mere
23 Sep

Droneflyvning over skolen

Droneflyvning over skolen er dejlig efterårsdag i 2020.

Læs mere