Visitation og procedure
Hvis du sidder med et barn/ ung, hvis udvikling og trivsel er i fare, og hvis du med baggrund i Servicelovens §52.3.7 eller §52.A påtænker en mulig anbringelse/ forebyggende foranstaltning på Ringe Kost- og Realskole, skal du kontakte skolens forstander, autoriseret psykolog, Mariann Kordif på tlf. 6262 2080/ mk@ringekostskole.dk
Sådan visiterer vi elever på Ringe Kost- og Realskole
Forstander/ en af skolens andre psykologer, tager den første drøftelse af sagen med rådgiver. Hvis begge skønner, at der evt. kunne være et match i målgruppe, får vi sagen tilsendt – §50, handleplan, evt. tidligere skoleudtalelser, evt. sag fra PP og børnepsykiatrien.
Forstander og en af skolens andre psykologer læser og drøfter sagen.
– Hvis vi tænker, at vi ikke vil være i stand til at give den udviklingsstøtte, den unge har behov for, afvises sagen med en faglig begrundelse.
– Hvis vi har spørgsmål ind i sagen, arrangeres et telefon- eller Skypemøde, hvor andre fra ledelsesgruppen kan være inviteret.
– Sagen kan afvises her, eller vi kan gå videre til et besøg.
Den unge bliver inviteret på besøg sammen med fx forældre, kontaktperson eller andre vigtige aktører. Enkelte gange deltager rådgiver ved besøget. Fra Ringe Kost- og Realskole deltager forstander og de fleste gange en anden af skolens psykologer.
Alle parter går hjem fra besøget med overvejelsen om, hvorvidt vi er det rette match, og siger bare en af parterne nej til det, afbrydes forløbet her.
Hvis alle parter tænker, at vi kunne være et godt match, inviteres den unge med forældre og rådgiver til visitationsmøde. Dette visitationsmøde ligger normalt indenfor 5 arbejdsdage efter besøget. Her er det afdelingslederen for det hus, den unge evt. skal bo i, der forestår visitationen. Fra skolen kan også den unges eventuelle kontaktperson, skoleleder og psykolog, deltage.
Den endelige aftale om indskrivning eller ej træffes først efter dette møde. Hvis alle perter er enige om indskrivning, aftales den konkrete indflytningsdato her.
Procedure ved indskrivning
Ved første henvendelse bliver sagen drøftet og barnets/ den unges behov for udviklingsstøtte vurderet.
Derefter skal sagen fremsendes – §50, handleplan, evt. tidligere skoleudtalelser, evt. sag fra PP og børnepsyk.
Senest 24 timer efter modtagelse af sagen har skolens psykologer vurderet den og svaret tilbage på, hvorvidt vi kan gå videre.
Barnet/ den unge, forældrene, du, som socialrådgiver, eller Mariann kan derefter ønske, at barnet/ den unge kommer på et, for alle parter, helt uforpligtende besøg, som giver mulighed for yderligere afklaring for alle.
Ringe Kost- og Realskole kan altid tilbyde besøgstider liggende indenfor 5 arbejdsdage, og socialrådgiver behøver ikke at deltage.
Besøget kan også springes over.
Hvis alle parter (derefter) er enige om at fortsætte udforskningen af mulighed for indskrivning, bliver barnet/ den unge, forældre og du, som socialrådgiver, (og evt. kontaktperson og andre vigtige personer hjemmefra) inviteret til et visitationsmøde på skolen, som en af skolens afdelingsledere afholder, ofte sammen med en af skolens psykologer.
Aller parter bruger visitationsmødet til at vurdere de forskellige muligheder, skolen har for at kunne opnå målsætningen med handleplanen, ligesom der vil blive udarbejdet en pædagogisk handleplan med klare mål og delmål.
Først efter det konkrete visitationsmøde tages der endelig stilling til den eventuelle indskrivning.