E-Sport

Stemningsrapport fra E-Sports arrangement i Odense, hvor Astralis af lærer Allan Pilegaard:

Så er det dagen derpå. Tømmermænd og tomme pengepunge 🙂

Drengene fra E-sport kom helskindede hjem fra tur til kæmpe event i Sparekassen Fyn Arena, hvor Astralis tog imod resten af verdenstoppen i counterstrike. VI ankom i god tid til arenaen, ca. 45 min. før dørene åbnede. I øvrigt en stor tak til Tina, som ventede med at tage hjem og dermed kunne hjælpe med at få fragtet de unge mennesker ud til Sparekassen Fyn Arena. Vi ventede lykkelige og forventningsfulde udenfor arenaen i ganske koldt vejr. Her gik det pludselig op for drengene, at de ville blive kropsvisiteret og deres tasker kigget igennem inden, de kunne komme ind. Dette gjorde, at flere af drengene fik travlt med at drikke diverse sodavand og Mads delte 50 kg slik blandt vennerne, uden egentlig at komme helt igennem bunken. Resten blev konfiskeret ved indgangen.

Klokken 12 præcis blev dørene åbnet, og ret fredeligt kom vi frem til hallerne. I hallen til venstre (stor hal) var der mange forskellige stande og boder. Der var arkadespil fra de gode gamle 80’ere, der var flysimulator, hvor Timm virkelig forstod konceptet og landede et fly i perfekt stand. Undertegnede smadrede motor m.m. Der var linet op til, at man kunne spille CS-GO i lukkede omgivelser, så man kunne få en fornemmelse af, hvordan stjernerne har det under en kamp. Der var sat op til Fortnite og Call of Duty. Jojo, spil var der nok af i den hal. Der var bygget en scene, hvor der var underholdning, det var bl. a. Kahoot og en showkamp i CS-GO – kendte folk præsenterede de forskellige indslag.

For enden af denne hal var der disket op med alskens madboder, hvor man skulle købe en madbillet for at kunne spise sin pizza eller pita. De kostede 50,- hvilket ting koster til et event af denne størrelse. Meget lille pizza for pengene. Der var også stande, som promoverede hardware for forskellige firmaer, men også stande, som ”solgte” uddannelser indenfor fremtidens teknologier. Alt i alt en spændende hal, hvor flere ting kunne nævnes, men hvis hal 2 skal med, så må vi videre.
Hal 2 var lige som hal 1 kæmpe stor. Her var der mere ”nyt” – man kunne dyste i det vilde vesten med en gunfight, dog i VR (virtual reality), der var boder med alt til en god gamer, så vi var heldige. På det her tidspunkt er drengene over det hele, de havde selv fået lov til selv at styre, hvor de ville være. Der var kun 2 regler.
1) Vi opfører os (selvfølgelig) ordentligt, vi repræsenterer skolen.
2) Gem alle boner, så vi kan redegøre for pengene. (Drengene havde hver fået 200.- til dagen)

I hallen var der også sat op til, at tv-værterne kunne speake (det, som folket så i tv) der var en tribune, så man kunne følge med, når der var interviews. Havde man ikke været heldig som os med billetter til main event, kunne man stadig sidde i den hal med 500 pladser og se kampen på storskærm. Flere af drengene prøvede kræfter med et bilspil, hvor man decideret lå ned i en stol, hertil en stor buet skærm, hvor man kunne følge sin bil nøje. Der gik piger rundt med forskellige drikkelse, som var gratis. Alexander, Søren og jeg tog imod tilbuddet. Der var noget appelsinsaft og ananas…….troede vi.

Vi tømte appelsinsaften, som var en lille shot. Det viste sig, mens vi vellystigt gurglede, at det var en shot med chili og ingefær. Den var krads. Vi snakkede om en mandfolkedrink, som efterfølgende blev hældt i de andre, hvis de altså turde. Den anden drink var med ananas og gul peberfrugt. Mens vi farer rundt og prøver ting, er der pludselig en længere kø midt i hallen. Det viser sig, at folk står i kø til de gode pladser i en tredje hal, hvor slaget skal stå, og det gør de 2,5 timer før dørene åbnes. Det gad vi ikke, vi ville hellere opleve en masse af de mange ting, som standene kunne byde på. Drengene fik købt sodavand og lidt at spise, og heldigt for de fleste, havde de gemt lidt lommepenge, for nøj hvor var det dyrt. 30,- for en sodavand tager hurtigt et kraftigt indhug i privatøkonomien.

Nå, langt om længe gik vi ind, vi havde aftalt at mødes kl. 15, så vi kunne sidde sammen, men det var en lettere urealistisk tanke. 5000 mennesker, hvoraf de 4800 allerede havde fundet pladser, resten var et fordelingsspørgsmål, hvor vi ikke kunne komme til at sidde ved siden af hinanden. Vi fandt pladser forskellige steder i salen, hvilket var fint, så kunne alle sidde, hvor de ville.
Stemningen var gennem hele dagen elektrisk, og som klokken nærmede sig 16, og stjernerne blev præsenteret blev lydinfernoet lige øget en ekstra gang.

Astralis og Team Liquid i hver deres båse, 5000 tilskuere, så var vi i gang. Som kampen skrider frem, viser det sig, at Team Liquid (Nordamerika) fuldstændig styrer mappet (Train) Astralis får tæsk, og vi sidder meget stille og med følelsen af, ”hvad skete der lige? ”. På map 2 (bedst af 5) er Astralis også bagud, men som kampen skrider frem, bliver det mere lige og Astralis ender med at vinde map 2. Map 3 og klokken nærmer sig 18.30, det er her, at de første drenge mærker trætheden. Heldigvis kom Troels os til undsætning, og hentede de små pus. Herefter var vi 6 drenge plus mig tilbage og vi fik en super slutning på aftenen, hvor Astralis vandt både 3. og 4. map, og dermed kampen 3-1
Så skal jeg da lige love for, at ”helvede” brød løs. Lys og lyd smeltede sammen til et stort lysende lydinferno, med konfetti fra alle sider og en meget glad gruppe fra Astralis, som netop havde vundet 1,6 mill. plus yderligere 6 mill. for præstationen, en GRAND SLAM. Det er 4 majors indenfor det samme spilleår. Astralis nåede dermed op på 10 sejre i indeværende sæson, og kan nappe en mere, da der resterer et event, før sæsonen slutter. Det er første gang i historien, at et hold vinder denne GRAND SLAM, og så er det et dansk hold.

Ungerne skreg og piftede og vi klappede med plasticklaprør, som alle i salen havde. Sikke en lyd. VI valgte herefter at snige os mod dørene, selvom der manglede lidt af præmieoverrækkelsen. VI havde dog set den store pokal blive løftet. Glade og opstemte, men bestemt trætte kørte vi hjem og landede i Ringe ca. 21.15. De fleste havde merchandise med hjem i form af kasketter eller t-shirts, så alt i alt en forrygende aften med drengene.

Det skal her nævnes, at kun 2 af drengene ikke formåede at få kvitteringer og holde styr på pengene, heraf tabte den en sin pung med 400 kr.-. Alle andre havde fuldstændig styr på kvitteringer, enkelte endda med penge tilbage til skolen.

Over and out fra Allan